Animatie

Animatievideo’s brengen uw boodschap zeer effectief over naar uw doelgroep. Of dit nu gaat om een informatieve óf overtuigende uitleg van uw product of idee, spectaculaire visuals voor een evenement, of complex lesmateriaal voor een e-learning module; het is allemaal uitstekend te visualiseren in een korte, geanimeerde video.

Samen met u overleggen we welke stijl het beste bij uw idee past. Van abstract tot gedetailleerd, maar altijd volgens uw huisstijlregels.

Werkwijze

1. Briefing

We ontvangen graag een briefing met daarin uw globale idee.

2. Informatieanalyse

Voordat we aan de slag gaan, brengen we alle wensen en randvoorwaarden in kaart tijdens een vervolggesprek.

3. Offerte en planning

Aan de hand hiervan kunnen we een vrijblijvende offerte en planning opstellen. Na goedkeuring, gaat het productietraject van start.

4. Scriptontwikkeling

We zetten de inhoud uiteen. Dat werken we uit tot een compact script. Het resultaat hiervan stemmen we met u af, door middel van een feedbackronde.

5. Voice-over opname

Een professionele stemacteur of -actrice neemt daarna de voice-over op. We bieden graag een selectie geschikte stemmen aan ter keuze.

6. Storyboard

Ondertussen schetsen we het script shot voor shot uit tot een storyboard. Zo is het verloop van de animatie voor iedereen helder.

7. Visual Design

Daarna werken we de schetsen uit tot een visueel ontwerp. Dit houdt in dat hetzelfde storyboard nu volledig wordt uitgewerkt in stijl en kleur. Dit geeft een voorproefje van het uiteindelijke resultaat. Na goedkeuring van de beelden, starten we met animeren.

8. Animatie

Met het visual design maken we een eerste versie van de animatie. Alle scenes worden tot leven gebracht door de beelden frame-nauwkeurig te bewerken in de tijdlijn. Met gevoel voor ritme, timing en aandacht voor details.

9. Audionabewerking

Tijdens het animeren bewerken we de voice-over, plaatsen we bijpassende muziek onder de animatie en voegen we geluidseffecten toe.

10. Oplevering

Na feedback zetten we de puntjes op de i, en sturen we de final bestanden toe in de gewenste formaten – bijvoorbeeld voor op YouTube/Vimeo. Klaar om gezien te worden!

Door in elke fase voldoende tijd in te plannen voor feedback, zorgen we ervoor dat we potentiële obstakels in een vroeg stadium kunnen tackelen. Hierdoor komen we zeer efficiënt tot een hoogwaardig eindresultaat.